+385 (1) 6192 460

Kreativna agencija

iStock_000005813977Small

Kako odabrati kreativnu agenciju?

1. Pronađite agenciju koja u ima iskustva iz vaše industrije

Poznavanje tržišta, konkurencije i terminologije iz industrije kojom se bavite za suradnju s agencijom može biti samo plus. Ne treba se bojati odavanja tajni konkurenciji. Agencija koja je radila s konkurentom ili tvrtkom iz branše prepoznaje potencijale na tržištu, a vrijeme potrebno za upoznavanje sa specifičnostima znatno je kraće. Na taj način agencija se može brže fokusirati na kreativno rješenje.

2. Provjerite ima li agencija iskustvo s digitalnim medijima

Važno je da agencija ima bogato iskustvo u izradi print rješenja, ali bez razumijevanja i dobrog poznavanja novih mogućnosti digitalnog oglašavanja neće se snaći s kampanjom u digitalnom svijetu.
Spriječite probleme, jer potrošeno vrijeme na uzastopne pokušaje ne može se vratiti. Kada provjeravate agencije, svakako provjerite kako se snalaze u digitalnim medijima, ali i što imaju u portfoliju od klasičnih kampanja.

3. Upoznajte ljude s kojima ćete možda raditi – “Ima li tu kemije?”

Suradnja s kreativnom agencijom trajat će barem nekoliko mjeseci, a vjerojatno i više godina. Idealno bi bilo postići «klik» s ljudima iz agencije, jer će tada suradnja i u teškim trenucima biti ugodna. Prije konačnog odabira agencije pokušajte provesti nekoliko sati u njihovom radnom okruženju – jer kemija je važna, ali nije sve!

4. Odaberite agenciju čiji se tijek rada poklapa s vašim očekivanjima

Kreativno rješenje uvijek ima svoje komentatore, nekome je super, netko bi mijenjao nešto, netko sve. Tim procesom upravlja kreativna agencija i ukoliko je loše postavljen, rješenje nikada neće biti gotovo ili će zbog uzastopnih ponavljanja izgubiti osnovnu ideju. Odaberite agenciju koja zna upravljati procesom kreativnog promišljanja, stvaranja i zastupanja rješenja. Samo će na takav način kreativno rješenje doživjeti produkciju.

5. Provjerite što se o agenciji govori

Raspitajte se kod poznanika o agenciji i ljudima u njoj.

Tražite kreativnu agenciju?