+385 (1) 6192 460

(hrvatski) TZG Gospića

Leider ist der Eintrag nur auf Kroatisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Krajem 19. te početkom 20. stoljeća, usporedo s razvojem Sokolskog društva «Lički sokol« u Gospiću se razvijaju i ostale sportske grane, naročito planinarstvo i tenis.

Za povijest tenisa od velike važnosti su saznanja i originalni dokumenti o osnivanju tenis kluba u Gospiću, 21. srpnja 1900. godine, čija su pravila odobrena 29. kolovoza 1900. godine u Zagrebu kod Kraljevske, hrvatsko-slavonsko- dalmatinske zemaljske vlade, Odjela za unutarnje poslove.

Prema podacima, nepobitna je činjenica da je to prvi tenis klub osnovan u Hrvatskoj i na području bivše Jugoslavije, a vjerovatno i ovog dijela Europe. Tenis se igrao na tri mjesta u Gospiću: u izletištu Jasikovac, parku Kolakovac i u vrtu obitelji Šimić u Žabičkoj ulici. Tenis se u Gospiću osobito razvijao i igrao između dva svjetska rata. 20. studenoga 1999. godine osnovan Gradski tenis klub «Gospić 1900« .


    Hyper dizajn